Făină de amarant este produsă din sursa sa principală, planta de amarant. Semințele acestei plante sunt pisate, astfel rezultând făina. Aceasta poate fi utilizată pentru coacere sau în combinație cu alte făinuri. Sămânța plantei de amarant care este folosită pentru producerea de făină de amarant, vine în diferite culori, cum ar fi roz, alb, auriu și bronz, lucrul acesta depinzând de specie. Poți folosi făina de amarant pentru coacere, pentru a da mâncărurilor tale un gust dulce și delicios.
Oamenii consideră că amarantul este o cereală, precum grâul și ovăzul, dar nu este. Chiar dacă are aplicații și nutrienți similari cerealelor, este complet diferit față de boabele cerealelor.
Originea făinii de amarant
Principalul producător de amarant a fost imperiul aztec, care era puternic, în centrul Mexicului, în secolele XV și XVI d.Hr. După fasole și porumb, amarantul era a treie cultură majoră produsă în Europa. A fost numit după un cuvânt grecesc care înseamnă “veșnic” sau “nemuritor.” Arată rezistența și versatilitatea acestei semințe.
Cum se folosește făina de amarant
Aztecii foloseau amarantul pentru a face tortilla, atole și tamales. Când începea Huitzilopochtli, luna lor sacră, foloseau agave, porumb și amarant pentru a crea idolii zeilor lor. Pentru a face preparatele preferate de panificație, cum ar fi pâine, clătite, turte, biscuiți și aluat de pizza, făina de amarant va fi adaosul perfect pentru produsele de panificație din bucătăria ta.
Făina de amarant, comerț angro
NutriBoost este un comerciant angro al făinii de amarant. Prin urmare, oferim acest articol în vrac și etichetă privată clienților noștri.