Pudra de orez sau făina de orez este produsă prin zdrobirea orezului fin. După îndepărtarea cojii exterioare care nu poate fi consumată, obținem făină de orez brun. Făina de orez nu conține gluten, motiv pentru care poate fi folosită în locul făinii de grâu. Poți utiliza făina de orez ca agent de îngroșare.
Originea făinii de orez maro
Înainte de 6000 î.Hr. în sudul Chinei, orezul era cultivat pentru prima dată. După un timp, acesta a început să se răspândească pe teritoriul Indiei, Tailandei și Vietnamului. În momentul de față India și China sunt responsabile pentru producția a 50% din tot orezul din lume. Principalele state din SUA care produc în principal orez sunt Arkansas, Louisiana și California.
Acele părți ale lumii în care orezul este folosit ca ingredient alimentar principal, folosesc mai ales făină din orez decât făină de grâu. A devenit principalul ingredient al produselor de patiserie și al alimentelor procesate, rapid după ce a fost introdus în țările vestice în anii 1980. 90% din cultura și consumul de orez din întreaga lume se află în Asia.
Orezul brun are o culoare închisă și o textură dură. Acesta este motivul pentru care este utilizat în principal pentru a face pâine și prăjituri după ce a fost zdrobit.
Cum se folosește făina de orez brun
Făina de orez brun este produsă după zdrobirea boabelor orezului brun, de calitate pură 100%. Această făină oferă o aromă blândă și un gust asemănător cu cel de nucă și nu conține gluten. Datorită acestui fapt poate fi folosită în produsele fără gluten care se coc, la îngroșarea sosurilor și marinatelor, pentru prepararea pâinii, brioșelor și clătitelor.
Făină de orez brun engros
Cauți un angrosist care să îți ofere făină de orez brun? Permite-ne să te ajutăm cu ingrediente de înaltă calitate și de o mare varietate. Toate achiziționate direct din locul de proveniență.