Quinoa este cunoscută ca fiind o plantă erbacee care crește în special în America de Sud și produce semințe care pot fi consumate. Semințele sau boabele de quinoa sunt considerate a fi pseudocereale și nu conțin gluten.
Originea făinii de quinoa
Prima cultivare a quinoa a fost făcută acum aproximativ 7000 de ani, în Anzi. Datorită acestui fapt este considerată o cereală veche și un produs alimentar esențial încă din era precolumbiană. Când a început aventura spaniolă, aceștia au neglijat quinoa deoarece au crezut că este un aliment indian.
Apogeul cultivării quinoa a fost în ultima jumătate a secolului XX. Acum aceasta este cultivată din regiunea Anzilor până în nord-vestul Statelor Unite și până în Canada. Aproximativ 255 de produse comerciale, inclusiv articole de panificație, au avut quinoa ca ingredient, începând cu septembrie 2017 până în 2018.
Regiunea în care crește acest mic pseudocereal sunt Anzii. Semințele de quinoa pot fi consumate crude sau prăjite.
Cum se utilizează făina de quinoa
În general, făina de quinoa este amestecată cu alte făinuri și apoi utilizate într-o gamă foarte largă de produse cum ar fi deserturile, pâinea, produsele de patiserie și într-o mulțime de alte articole. Făina de quinoa poate fi prăjită sau gătită. Se folosește, în mod obișnuit, într-o proporție de 20% în combinație cu făina de grâu pentru prepararea clătitelor, deserturilor, pâinii și biscuiților.
Făină de quinoa angro
Furnizăm făină de quinoa deoarece suntem o companie engros. Beneficiază de prețurile noastre transparente, de calitatea superioară a produselor oferite și de sortimentele diverse. Solicită o ofertă personalizată folosind formularul nostru de contact.