Spelta este cunoscut ca fiind o cereală care aparține familiei grâului. Dar nu este ca grâul. Această cereală a fost cultivată în Orientul Mijlociu și Europa de sute de ani. Deși arată la fel ca grâul, învelișul său exterior este foarte dur și este zdrobit înainte de utilizare. La fel ca făina de grâu, aroma sa este puțin dulce și asemănătoare cu cea a nucii.
Dacă vorbim despre cele mai populare făinuri care nu sunt de grâu, făina de spelta este una dintre ele. Este utilizată în rețetele, pâinea și pastele care nu conțin grâu.
Originea făină de spelta
Spelta aparține familiei grâului. Este o specie de grâu care a fost cultivată încă din anul 5000 î.Hr. Se mai numește grâu decorticat sau grâu Dinkel. Este o cereală care se cultivă de secole. Originea speltei este Iranul, după care și-a făcut apariția în Europa. Începând cu secolul trecut, cultivarea speltei a început și în America de Nord.
Cum se utilizează făina de spelta
Făina de spelta este un înlocuitor foarte util al făinii de grâu în diferite rețete cu un raport de 1:1. Spelta conține un tip unic de gluten. Pentru a realiza structura pâinii, făina de spelta necesită mai puțin timp pentru frământare deoarece este moale și ușor de rupt, ceea ce este opus făinii de grâu. De aceea este foarte important de reținut că făina spelta nu trebuie amestecată prea mult. În caz contrat textura produsului pe care dorești să îl obții va fi una sfărâmicioasă.
Comerț angro cu făină spelta
Fiind o companie engros care comercializează făină de spelta, produsele noastre sunt distribuite în volume mari pe întregul mapamond. Furnizăm acest articol în special în Europa unei varietăți de mărci și companii. Ia legătura cu noi pentru a primi o ofertă personalizată.