Caju sau Anacardium occidentale L. aparține familiei Anacardiaceae. Această familie cuprinde în jur de 400 de specii și 60 de genuri. Fisticul sau Pistacia Vera L. și mango sau Mangifera indica L. aparțin și ele acestei familii. Arborele de caju este considerat a fi veșnic verde și pot crește foarte repede până la înălțimea de 20 de metri, însă înălțimea lor medie este între 8 și 12 metri.
Originea cajuului W320
Cajuul sau nucile de caju sunt folosite peste tot în lume la prepararea mai multor feluri de mâncare. Originea nucilor de caju se află în nord-estul Braziliei. Portughezii au introdus această nucă în coloniile portugheze din Africa, cum ar fi Mozambicul, și în India în secolul al XVI-lea. Copacii de caju se răspândesc la scară largă în toată Asia de Sud-Est, începând din India. Regiunile principale unde se cultivă cajuul sunt Coasta de Fildeș, Vietnam, India, Benin, Guinea-Bissau, Tanzania, Brazilia și alte țări din vestul și est-centrul Afiricii precum și Asia de Sud-Est. Aceștia mai sunt plantați și în Australia și Africa de Sud.
Conform unui raport, producția totală de caju din lume este între 470.000 și 580.000 de tone metrice anual. India se află pe primul loc cu o producție de 150.000-190.000 de tone metrice anual. Urmează Coasta de Fildeș și Vietnamul cu 70.000-95.000 de tone metrice, ambele sunt pe locul doi, iar Brazilia de pe locul trei oferă o producție anuală de 40.000-60.000 tone metrice anual.
Nucile de caju provin de la mai multe tipuri care sunt exportate. Acestea sunt împărțite în patru categorii:
- W210: este cosiderat un tip de caju premium care este exporta. Există 210 miezuri în 450 de grame. Ambalajul lor este de ca mai înaltă calitate, ceea ce face ca aceștia să nu fie contaminați în niciun fel.
- W240: aceasta este a doua categorie de nuci caju disponibilă în ambalaje standard și soluții de ambalare personalizate.
- W320: dacă discutăm despre calitate, acest tip este evaluat ca având cea mai ridicată calitate și cel mai utilizat caju de către exportatori. Mai mult, prețurile lor sunt foarte rezonabile. Numele acestuia, W320, provine de la faptul că are 320 de miezuri în 450 de grame.
- W450: Acest tip de caju are dimensiuni mai mici și este popular în rândul oamenilor după W320.
Aceste tipuri sunt consumate la scară largă în India și în lume datorită costurilor scăzute.
Cum se utilizează cajuul W320
Oamenii au folosit aceste nuci de caju, de-a lungul secolelor, pe post de gustare. Cajuul este foarte popular în Asia și principalul ingredient pentru dulciuri și felurile principale de mâncare. Acestea sunt ingredientul principal în fursecuri, înghețate și ciocolate. În zilele noastre, laptele de caju a devenit foarte popular, deoarece nu conține lactoză deloc.
Caju W320 angro
NutriBoost este o companie care comercializează angro caju w320 și acesta este motivul pentru care companiilor le place să lucreze cu noi. Volume mici de comenzi, prețuri și disponibilitate excelente. Aprovizionăm mărci de top și alți importatori, oferindu-le produse de cea mai bună calitate.