Arborii de cacao sunt recoltați în ferme mici din pădurile amazoniene din Africa și Peru și sunt sursa boabelor de cacao. Aceste boabe sunt recoltate, curățate, sortate și uscate foarte atent. Boabele de cacao sunt materia primă și cele care oferă gustul ciocolatei. Din aceste boabe se poate produce untul de cacao precum și alte produse solide de cacao.
Originea boabelor crude de cacao
Denumirea botanică a arborelui de cacao este Theobroma cacao și este sursa ciocolatei. Boabele de cacao sunt utilizate, în principiu, pentru a face ciocolată și sunt culese din copacul omonim. Fructul acestui copac poartă numele de păstaie, și boabele de cacao sunt semințele acestui fruct. Coaja păstăii este viu colorată și are o coajă foarte dură. Acestea cresc pe crengile copacului sub formă de ciorchini. Mai întâi, aceste păstăi sunt flori mici și albe, fără miros, care se numesc Cauliflory. Aceste flori cresc pe ramurile îmbătrânite ale unui copac.
NutriBoost oferă boabe de cacao care provin din Peru și Africa. În Peru, acestea cresc în principal în regiunile împădurite ale Amazonului, Junín, Cusco, Ayacucho și San Martin. Gustul boabelor de cacao este amar, la fel ca cel al ciocolatei neîndulcite.
Cum se folosesc boabele crude de cacao
Acestea pot fi folosite în următoarele moduri: se macină cu cafea, se curăță de coajă apoi se mănâncă, se prăjesc, zdrobesc și se adaugă în smoothie-uri, înghețate, aluaturi pentru prăjituri, mixuri pentru drumeții montane, aluat pentru prăjituri sau la deserturile cu chipsuri de ciocolată.
Boabe crude de cacao angro
Cumpără boabe de cacao în cantități en-gros de la NutriBoost. Așteaptă-te comenzi cu cantității mici, tarife competitive și calitate superioară. Oferim pachete în vrac și etichetă privată.