This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

 

Parametru Descriere
Denumire botanică Fagopyrum esculentum
Greutatea pachetului 25 de kilograme
Cantitatea minimă a comenzii 25 de kilograme
Origine China, Polonia, Ucraina
Prezentare semințe
Disponibilitate în vrac, etichetă privată
Calitate organică și convențională
Perioada de valabilitate 24 de luni
Mărimea porției ½ cană
Categoria cereale și semințe

 

 

 

Hrișca este o sămânță care aparține familiei cerealelor, numite în mod normal pseudocereale. Acestea sunt semințe dar folosite ca boabe de cereale care nu pot crește pe iarbă. Alte exemple de pseudocereale sunt amarantul și quinoa. Nu te lăsa păcălit de numele ei; hrișca nu conține grâu. Acesta este motivul pentru care nu conține gluten. Două tipuri de hrișcă sunt cultivate în mod obișnuit pentru a fi consumate. Acestea sunt hrișca tartară (Fagopyrum tartaricum) și hrișca obișnuită (Fagopyrum esculentum). Deși oamenii o consideră ca fiind o cereală, de fapt aceasta este o sămânță.

Hrișca decojită, origine

Emisferele nordice precum Rusia, China, Europa Centrală și Estică și Kazahstanul sunt cei mai mari producători de hrișcă. Regiunile care cultivă aceste cereale sunt, de obicei, și cele care recoltează hrișcă deoarece aceasta este o cultură esențială pentru terenurile marginale. Hrișca este deosebit de importantă pentru regiunile mai reci din Asia care au altitudini și latitudini mai mari. Scopul principal pentru cultivarea acesteia este sămânța sa care oferă un endosperm alb care conține amidon. Acesta este produs pentru a produce făină de hrișcă, din care se poate face blini, tăiței soba, în Japonia și clătite. Semințele de hrișcă pot fi folosite și pentru îngroșarea supelor cât și pentru micul dejun. 

Pentru a îndepărta pericarpul, sămânța este zdrobită, rezultând boabe decorticate care sunt folosite pentru prepararea unui fel de mâncare tradițional rusesc numit kasha.

Cum se folosește hrișcă decojită

Dacă dorești să adaugi gust, dar fără gluten, alimentelor și felurilor tale preferate de mâncare poți folosi hrișcă. Este o sămânță extraordinară care poate adăuga aromă și textură burgerilor vegani, poate anima salatele și poate îmbogăți aroma de granola. Pentru a avea un mic dejun simplu dar delicios, încearcă să folosești un vârf de hrișcă cu sare și savurează apoi mâncarea cu scorțișoară, fructe proaspete și sirop de arțar.

Hrișcă decojită angro

NutriBoost este o companie care comercializează angro hrișcă decorticată. Prin urmare te poți aștepta la tarife competitive, disponibilitate și cantități mici de  comandă.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our