This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

 

Parametru Descriere
Denumire botanică Amaranthus caudatus
Greutatea pachetului 25 de kilograme
Cantitatea minimă a comenzii 25 de kilograme
Origine India
Prezentare semințe
Disponibilitate

în vrac, etichetă privată

Calitate organică
Perioada de valabilitate 24 de luni
Mărimea porției ½ de cană
Categoria cereale și semințe

 

 

 

În anumite zone din Mexic, semințe de amarant cresc ca o cultură alimentară, dar cresc și în zone precum India. Pe lângă boabele de amarant, există și semințe și ulei de amarant. Uleiul de amarant este extras din boabele de amarant care au multe utilizări comerciale. 

Boabele de amarant au o textură netedă, care este ușor pământie și asemănătoare nucii. Cu toate acestea, dacă privim mai atent, vom observa că amarantul nu este o cereală; este o sămânță care, în mod natural, nu conține gluten. Este un aliment delicios, cultivat ecologic,  și un supliment versatil și sănătos pentru meniul servit la micul dejun.  În perioadele festivalurilor, este utilizat pentru a face bomboane, cunoscute sub  numele de alegría. În acest moment, majoritatea cerealelor de amarant produse sunt vândute în magazinele naturiste și în cele cu produse alimentare.

Originea cerealelor de amarant

Specii diferite de amarant care sunt cultivate pentru boabe, au o istorie de 8000 de ani. Plantele amarantului sunt considerate pseudocereale care sunt cultivate pentru semințele lor care conțin amidon. Dar acestea nu pot fi puse în clasificarea unei familii de cereale precum orezul și grâul. Diferite specii de amarant, cum ar fi Amaranthus cruentus L, Amaranthus hypochondriacus L și Amaranthus caudatus L sunt încă utilizate ca cereale. Culturile de boabe de amarant sunt comparabile cu cele de porumb sau de orez.

Cum se utilizează boabele de amarant

Aztecii foloseau amarantul pentru tortilla, atole și tamales. Mai mult, aceștia foloseau aceste cereale precum porumbul și agavele pentru a realiza contururile zeilor lor, în luna sfântă Huitzilopochtli. Atunci când sămânța de amarant este prăjită, aceasta sare precum floricelele. Semințele de amarant pot fi măcinate, rezultatul fiind făina de amarant, care poate fi folosită la prepararea tăițeilor, pâinii și este un bun substitut pentru făina clasică de grâu. Un adaos delicios pentru sandvișuri și salate pot fi mugurii încolțiți de amarant.

Boabele de amarant pot fi gătite în locul celor de orez, și adăugate la felurile tale preferate de mâncare. Amarantul este popular ca adaos în micul dejun, cum ar fi în fulgii de ovăz.

Cerealealele amarant, comerț angro

NutriBoost este o companie angro pentru cerealele amarant. Prin urmare, acest articol este disponibil clienților noștri în vrac și etichetă privată. Cantitatea minimă a unei comenzi începe de la 20 de kilograme.  

This website needs you to allow the use of cookies as described in our