Dintre toate semințele oleaginoase susanul conține cea mai mare cantitate de ulei. De asemenea, este una dintre cele mai vechi culturi de oleaginoase din lume. Mai multe bucătării din întreaga lume folosesc susanul ca un ingredient pentru gătit. Semințele de susan pot fi consumate atât cu coajă cât și fără coajă. Atunci când coaja este intactă, semințele tind să aibă o nuanță maro-aurie iar atunci când aceasta este curățată tinde să fie de un alb-murdar, aceasta transformându-se în maro după prăjire.
Originea semințe de susan natural
Susanul sau Sesamum indicum este o plantă anuală care crește vertical și aparține familiei Pedaliaceae. Mai poartă și numele de benne și este cultiva pentru semințele sale de mii de ani. Din semințele sale este extras un ulei cu o aromă bogată, utilizat în special pentru gătirea și aromarea alimentelor. Mai există și alte tipuri de susan care pot fi găsite în Africa și India. Este cultivat în regiunile tropicale ale lumii pentru semințele sale comestibile. Semințele de susan cresc în păstăi. În 2016, producția mondială a semințelor de susan a fost de 6,1 milioane de tone, iar principalii producători au fost Sudanul, India, Tanzania și Myanmar.
Cum se utilizează semințele de susan natural
Semințele de susan sunt folosite în principal Asia și Orientul Mijlociu pentru gătit. Halvaua este unul dintre cele mai cunoscute feluri dulci de mâncare fabricat din semințe de susan zdrobite și îndulcite. Oamenii din America de Nord și Europa folosesc această sămânță pentru decorarea și aromarea diferitelor produse alimentare, în special a celor de patiserie.
Semințe de semințe de susan natural
Obține semințele de susan natural de la o companie engros cum este NutriBoost. Ia legătura cu noi atunci când ești în căutare de volume mici sau mari din acest articol.